maanantai 19. huhtikuuta 2010

Lottery of all time

powww!!!

snadia yhteenvetoa loppuviikon ihmettelyistä ja maanantain superyllätyksestä.

. . .

keskiviikko

nousuhumalainen ilta san franciscossa. suomessa töihin lähtevä äiti lähettää tekstiviestin:

”seuratkaapa uutisia, islannissa on räjähtänyt tulivuori, vaikuttaa lentoliikenteeseen.”


mitäs helkkaria? paikallisviestimet tiedottaa eurooppaan ajelehtivasta tuhkapilvestä myöhään yöllä. ei kai tässä nyt tuu mitään hässäkkää? ei kai.

torstai

islannin savua tupruttava vuori on ykkösaihe päivän uutislähetyksissä. ”tuhkapilvi saattaa vaikuttaa joihinkin lentoihin.” hälytyskellot alkaa soida illalla, vaikka kaikki internetin lentosivut vakuuttaa aikataulujen pysyvän ennallaan.

aletaan miettiä keissiä ja painellaan kadulle metsästää burgereita.

perjantai

tavaroiden pakkaus ja valmistautuminen hotellista uloskirjautumiseen. aikataulut yhä ennallaan. flight 900 - san francisco – frankfurt - in time.

koska lentokentälle on matkaa ja matkatavaroita olis tylsä raahata turhaan, päätetään varmistaa lennon paikkansapitävyys puhelimitse. niin lentoyhtiöön kun sen kautta operoivaan firmaankaan ei saa mitään yhteyttä. ainoa puhelimitse tavoitettu kontakti on kyseisen saksalaisyhtiön puhelinrobotti, joka ehdottaa lentoa sveitsistä saksaan! sveitsistä? swiss my ass.

päivällä lentoyhtiöiden internetsivut tukkii punaisella fontilla merkitty ilmoitus: ”kaikki lennot eurooppaan peruttu!”. aletaan mälväilee uutta yösijaa seuraavalle vuorokaudelle.

lauantai

viestimet suoltaa sekalaista sillisalaattia. suomalaismedioiden mukaan hki—vantaa on suljettu ainakin viikonlopun, villeimpien amerikkalaisarvioiden mukaan koneet saattaa olla pysähdyksissä jopa vuosia. häh!?

järjestetään taas uusi hotellimajoitus. tällä kertaa mestana ydinkeskustan hilton, jonka 16. kerroksen lämmitetyssä ulko uima-altaassa pulikoidaan jo samana iltana.

sunnuntai

edelleen jumissa jenkeissä. lentoyhtiöön ei saa mitään yhteyttä. suomalainen matkasaitti ja puhelinvaihde on nekin toiminnassa vaan arkena - kuin alleviivaten, että pojat, nyt istutte sinne sporttibaariin ja otatte erittäin rennosti! ja niinhän me otetaan (pari paikallista innostui skandinaavisen komeista kiekkofaneista niinkin paljon, että tarjos meille bisset).

netistä poimittuja otsikoita:

”tampereen ja turun lentokentät avataan päiväksi”

”valmismatkalaisia tuodaan busseilla suomeen”

”lentäminen euroopassa yhä lähes mahdotonta”


tuli myös jotain random-infoa, että finnair lennättäisi yhden koneellisen matkustajia nykistä turkkuseen. jasså, mutta siitäkään ei oo hirveesti hyötyä – me kun ollaan jumissa aivan toisella puolen mannerta.

ilalla saadaan yhteys matkatoimistoon. suomessa on maanantaiaamu, kun virkailija vastaa puhelimeen. valitettavasti helsingissä ollaan yhtä tiedottomia kuin pallon toisella puolellakin.

”meillä on satoja, ellei tuhansia asiakkaita, jotka odottavat lentoa. emme voi tarjota teille muuta infoa kuin mitä itsekin löydätte netistä”, virkailija sanoo.

jotain tietoa sentään heruu.

”suomessa ei lennetä tänään kello kuuteen asti, mutta suomen aikaa kello 14 on uusi tiedote. seuratkaa tilannetta netistä ja suomalaisia medioita muutenkin.”

allright. käydään nukkumaan.

maanantai

herätään aikasin ja otetaan asioista selvää ennen aamupalalle lähtöä. ja WAS!?!?! käy ilmi, että lento saattaa sittenkin lähteä! joku kone san diegosta jatkaa matkaansa friscosta eurooppaan, 1.45pm on merkitty lentoyhtiön sivulle. ohhoh!

. . .

eli näin se tilanne elää! sitsueissön's livin', man!

nyt kone kiinni ja tavarat pakettiin. pakko lähtee kentälle arpoo ja tsegee mikä on meininki - ties vaikka päästäis jo huomenna saksaan!

tsek tsek,

- e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti