lauantai 3. huhtikuuta 2010

@ Chicago

aaaalright, man! blogi lämätään käyntiin suoraan amerikan sydänmailta!

mestana lake michiganin eteläranta ja illinois'n osavaltion suurin ka
upunki chicago, joka on tän hasardin reissun ensimmäinen pysähdyspaikka. al caponet ja muut mafiosot on huuhtoutuneet jo aikoja sitten massiivisen järven vaahtopäihin, mutta city elää ja sykkii edelleen - eikä vähiten paikallisen lätkäjengin ansiosta.

blackhawks on tällä hetkellä koko kaupungin ykkösjengi ja intiaanien sotakirveet heijastuu komeasti pilvenpiirtäjien kyljistä. this shit is hot!



tätä näpyteltäessä oon arponut täällä serkkupojan kanssa neljä päiv
ää. seuraavassa facen viestiketjuissa julkaistua matskua vähän siitä, mitä noiden neljän päivän aikana on jo ehditty hölmöilemään:

. . .

01.04.10


"how's going, man?"


iso musta huoltomies heitti tänä aamuna samaan hissiin astuessaan samanlaisen kevyen tervehdyksen kun kaikki muutkin paikalliset. vastasin että ihan jees, oon ekaa kertaa kaupungissa ja snadisti ihmissäni. se vaan nauroi ja vinkkasi että kannattaa kipasta millenium parkissa.

"take care, man! enjoy your stay", se huikkasi ennenkuin hissin ovet sulkeutui.

äijä oli oikeessa. kipaistiin järkyttävän raskaan aamupalan (lapattiin serkusten kesken lautaselle luvattoman paljon pekonia ja munakasta, mutta minkäs teet kun sisältyy hintaan!) jälkeen suoraan rantaa (kaupunki on rakennettu lake michiganin rannalle, vaikka kokonsa puolesta lätäkön nimi pitäis kyllä olla sea michigan) kohti ja sieltähän se pöheikkö löytyi.

valtavien pilvenpiirtäjien ympäröimä puisto oli täynnä hyväntuulista jengiä ja hauskasti suunniteltuja maamerkkejä. niin mielikuvituksellisia patsaita ja veistoksia oon nähnyt viimeks barcelonassa!

milleniumista paineltiin läpällä kohti keskustan eteläpäätyä, josta vastaan tulikin jäätävä museokeskittymä. tarjolla olis ollut valtava planetaario ja maailmankuulu aquarium, mutta mentiinkin museoon. sellaseen isoon ja prameaan, vähän kreikkalaisen temppelin näköseen, joita
leffoissa näkee. egyptiläiset muumiot ja inkojen pöllityt ruukut oli ehkä vielä peruskamaa, mutta maailman suurin tyrannosaurus rexin luuranko oli jo aika hooceetä. roarrr!

ollaan nyt oltu täällä reilu vuorokausi, eikä maisemien ihmettelyyn kyllästy. museostakin kun pölähdettiin ulos, niin pilvenpiirtäjien värittämä siluetti vangitsi taas heti katseen. ei tällasta arkkitehtuuria voi oikein kuvista tai filmiltä ymmärtää; vasta paikan päällä tajuaa, että täällä on oikeesti ihan samanlaista kun batmaneissa. hahhah!

on silti kiva, että valtavuudestaan huolimatta city on tosi selkeä. helppo kävellä ja suunnistaa, ainakin tää keskustan alue. taksin vois pysäyttää kättä nostamalla, mutta ainakin toistaseksi ollaan tyydytty kävelemään. apostolinkyydillä näkee enemmän ja oppii tuntemaan mestat paremmin.

en voi käsittää miten täällä on niin perhanan lämmin. aurinko paahti jo eilen kun viimeistä päivää, mutta tänään keli on ollut vieläkin hienompi. museon macdonald'sissa yhdet aasialaiset mimmit arveli, että lämpömittarissa olis ollut asteita ainakin 80 fahrenhaitia - eli noin 25c! mitä ihmettä!? jos huomenna porottaa vähäänkään samaan malliin, vedän suosiolla sortsit jalkaan. nimim. 'nivuset aivan hiessä'

kello lähenee nyt puolta seitsemää, mikä tarkottaa, että tavaratalot ja muut puljut on vielä 1½h auki. vois käydä tsekkaamassa uusia kenkiä, kun noi kuluneet converset alkaa jo vähän nahkiintua. ja ne haisee ihan hiton pahalle.

hahhah, kelattiin illalla käydä hotellin salilla pumppaamassa! hirvee rehkintä käyntiin ja sitten uima-altaaseen likoomaan. sen jälkeen kylmä suihku ja viileinä miehinä jonnekin syömään.... ice cold, man, ice cold! *biittiä ja bassoa*

saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan. alustavissa suunnitelmissa olis pyörähtää chicagosta pohjoiseen lähelle six flagsin huvipuistoa, joka on kuulemma amerikankin mittapuulla ihan älyttömän kokonen. toisaalta sen kyljestä löytyy myös hervottomia outlet-myymälöitä, eehkä löydä
n sieltä jotkut tossut?

- e

ps. en oo vielä juonu kun yhden bissen! se tapahtui eilen sporttibaarissa samalla, kun blackhawksin hyökkäys teki wildin puolustuksesta reikäjuustoa. kelatkaa että täällä melkein kaikki lähetykset on jo teräväpiirtoa. kuvanlaatu on ihan uskomattoman hyvä. nytkin juuso tsekkaa tossa taustalla jotain latinojen missikisaa... meikit yms. näkyy hyvin selkeesti! hahhahhah!!! (pojat on poikia).

. . .

02.04.10 perjantai chicagossa pyörähti käyntiin töllön avaamisella ja kanavoiden selaamisella. paikallinen uutistoimisto välitti tuoreeltaan tietoa yön tapahtumista, jotka on vähän toista kun mitä kotipuolessa on totuttu... oli pakko nappaa kuva. voi herranjesta!



vedettiin taas överisti pekonia. toi aamupala on kyllä todella kova setti. koko päivän jaksaa painaa hyvin, kun tankkaa huolella - ja se onnistuu tässä mestassa viimesen päälle! pöytä on lastattu täyteen munakasta, eri leipälajeja, kahvia, monia erilaisia mehuja, muroja, jogurttia ja muuta settiä (pihviäkin löytyy!). ja jos tahtoo, lautaselle voi pinota ite tekemiä woffleseja. näiden vohveleiden päälle pursotetaan sitten tietysti kermavaahtoa, haha.

- e

. . .

03.04.10 - aamu

neljännen päivän aamuna hotellihuoneen ikkunassa näkyy vesipisaroita. herättiin serkkupojan kanssa taas hävyttömän aikasin, jo kuuden jälkeen, mutta onnistutiin saamaan uudelleen unen päästä kiinni.

eilen illalla oltiin aivan lyhty yössä. matkattiin metrolla kaupungin pohjoisosaan kuuluisan baseball-stadionin wrigley fieldin lähimaastoon. karvan verran alle 400-metrisen hancock-pilvenpiirtäjän infodeskin kundi oli aikasemmin suositellut meille sporttibaaria
nimeltä cubby bear. se olikin näkemisen arvoinen: mestassa oli yli 70 teräväpiirtoscreeniä ja helkkarin hyvät sapuskat. purilaiset huuhdeltiin alas bud lightilla, joka oli mun mielestä fine mutta jota juuso kutsui 'kusenväriseksi vedeksi'....

anyway, vedettiin kaljaa huiviin ja hurrattiin paikallisten kanssa samassa rintamassa kun andy niemi torjui hawksille komean 2-1 rankkarivoiton nj devilsistä! matsin loppuessa joku emobändi alotteli keikkaansa ja jengiä tulvi sisään solkenaan. meno oli allright mutta jätkien musa niin munatonta rämpytystä, että päätettiin jatkaa matkaa.


aluksi kelattiin jäädä wrigleyn tonteille pyörimään - nuorta jengiä oli joka paikassa ja hauskannäkösiä baareja vieri vieressä - mutta jotenkin se ympäristö sai olemaan varuillaan. kun nähtiin metrosteissin tuntumassa kolme poliisiautoa sireenit päällä ja tajuttiin olevamme keskellä kyttäsarjan kuvauksia, hypättiin ekaan junaan ja arvottiin takasin keskustaan. jesus.


downtownissa iski sitten hirvee väsymys. päätettiin vaan kontata hotellille nukkumaan. eikä kello ollu vielä ees yhtätoista! aika heikko esitys... saamarin jetlag taitaa tuntua vieläk
in.

eilinen ei muutenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. sinne six flagsin huvipuistoon olis ollut ainakin 1½h junamatka, joten päätettiin skipata se ja käppäillä vaan keskustan kaupoissa. valtavia tavarataloja ja viileitä merkkiliikkeitä kyllä riitti, mutta jotenkin tää jenkkien tyyli ei oikein iske. esim. tennareita on perhanan vaikea löytää. kun kysyt sneakereita, myyjät tarjoaa joko lenkkareita tai hiton rumia filoja (sellasia sämpylöitä niinku sopranosissa). ööö no thanks.


se hancock oli kyllä todella jees. googlatkaapa millanen tornitalo se on! ei hirveen näyttävä, mutta huge as hell. ja sieltä löytyi jenkkilän korkein ulkoilmatasanne ja amerikan nopein hissi: katutasosta 94. kerrokseen alle 40 sekunnissa! voin kertoa, että korvat meni lukkoon. lisäks siellä oli tosi hyvin tehty elektroninen kaupunkiopas, jonka äänenä toimi frendeistä tuttu david schwimmer (ross). en tiennytkään, että kundi on alunperin chicagolainen ja asunut aikoinaan kaupungin pahamaineisilla itäalueilla! ohhoh.



tänään näyttäis tosiaan olevan sitten ensimmäinen sateinen päivä. vielä eilen pyörin kevyesti sortsit jalassa, mutta nyt pitää vetää jeansit jalkaan. muistin myös äsken, että noi mun fucking converset ryöppää vettä ihan simona sisään. niillä ei voi kävellä metriäkään sadekelillä.


conclusion? tilataan taksi! first time in a cab! sanotaan vaan kuskille että "hey man, take us to footlocker! aight, man? allright man", ja homma toimii.


haluan heti uudet tossut. eikä pelkästään vesielementin takia, vaan myös siksi, että mun oikean jalan kolme pienintä varvasta on ihan rakoilla. niissä on oikein kunnon rakot! oli pakko kääriä niihin oikein kunnolla laastaria. joten mars tennarikaupoille!


tsek tsek,


- e


ps. ne vohvelit ei ollutkaan ihan niin hyviä kun luulin. eikä niiden päälle ees voinu laittaa kermavaahtoa, siinä paineilmapullossa olikin jotain vohveliraudan puhdistusainetta. pettymys!


. . .


03.04.10 - ilta, hetki ennen baareilua


aaaaight, nigga. tästä eteenpäin väännän tänne tarinaa aina sitä mukaa kun vaan ehdin. ja jaksan. ja kykenen. kohta nimittäin keitolle! huomenna touhu voi mennä kevyeks puhalteluks... shiiit.


tsek tsek!


- e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti