torstai 15. huhtikuuta 2010

70's

geary street, downtown / frisco

voi herranjesta taas tätä meidän touhua.

reissu lähenee loppuaan, mutta tällä hetkellä näyttäis siltä, ettei meillä ookaan mikään kiire paluulennolle. ei, vaikka lentolippuun on merkitty huomisen päivämäärä. was!?!

alotetaanpas ensin pikakelauksella eiliseen.

. . .

sää oli sunny ja blues brothers -aurinkolaseja sai pitää nokalla all day long. fiiliksissä hyvästä säästä oltiin tietysti keitolla. safkattiin myös hirviömäisen isoa pizzaa north beachissa, joka on kaupungin italialainen kaupunginosa. sen lisäks eksyttiin johonkin hassuun mierimiesbaariin, jossa vanha maakrapu soitteli pianoa. siellä ei ollu mitään muuta musaa kun vaan se vanha pappa pimputteluineen - tuli ihan joku clint eastwoodin länkkäri mieleen.

sitten kävästiin jossain jäätävässä baarissa jossa dj pyöritti kovia ralleja. parin meksikolaisbissen jälkeen selvis, että se tiskujukka olikin vaan alkulämpöä illan pääesiintyjille; kunnon big bandin jamittelua ryyditti kolme mc:tä, jotka heitti koko setin freestylena. yhden helkkarin kokosen mustan rastafarin lisäks mikrofoniin sylki joku intialainen kundi ja sitten ikivanha harmaahapsi. oikeesti, ukko oli varrmaan 70 ja puski silti hengästyttävällä flow'lla! läppä lens kun mos defilläl konsanaan. huhhuh.

aiemmin päivällä arvottiin myös haight-ashburyn legendaarisella alueella. mesta tuli 70-luvulla tunnetuks hippien pyhiinvaelluspaikkana, ja noista ajoista muistutti korttelittain hyvin säilyneitä vanhoja taloja kaikkine sateenkaaren väreineen. kadut notkui mitä erilaisimpia baareja, kahviloita ja ravintelleja (jos joskus eksytte alueelle, käykää ihmeessä tsekkaa karibianmeren safkaan erikoistunut "cha cha cha").







. . .

kaupunki onnistuu yllättämään päivästä toiseen. haightiinkin kävellessä tylsää ei tullut missään vaiheessa, vaikka lääniä riitti mailikaupalla. kaikkialla on jotain nähtävää ja ihmeteltävää. tuntuu, että jokaisella paikalla on omanlaisensa leima ja tunnelma, ja kaupunkia halkovat kukkulat käsittämättömän jyrkkine katuineen tekee citystä vieläkin jännittävämmän.

mutta kohta se on lorun loppu! huomenna täytyis jotenkin mahduttaa kaikki tavara pariin matkalaukkuun ja suunnata sitten lentokentälle. hassua miten aika on menny niin nopeesti - vastahan me äsken hortoiltiin helsinki-vantaalla valmiina seikkailuun! höh.

tosin vielä tässä on saumaa ravistella koko homma ylösalaisin. nimittäin, jottei mikään menis vahingossakaan suunnitelmien mukaan, karmeet arpajaiset on jälleen kerran näkyvissä.

. . .


islannissa räjähtänyt tulivuori saattaa hyvässä lykyssä tuhota meidän paluulennon kokonaan. paikallisen ilmatieteen laitoksen satelliittikuvien mukaan koko eurooppa on jääsaarelta lähteneen tuhkan peitossa. karmeessa pölyssä saattaa olla vähän hankala lentää.

villeimpien arvioiden mukaan jenkeistä ei pääse eurooppaan ainakaan viikkoon!!! uutislähetykset on täynnä videomateriaalia friscon lentokentältä, jossa meininki on lievästi turhautunut.

hmm... ehkä skipataan vaan suosiolla koko paluulento, painellaan junalla 30 min etelään ja hommataan san jose sharksien kausikortit.

saas nähdä miten äijien käy.

tsekkk!

- e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti